Окружний адмінсуд пояснив своє рішення щодо ПриватБанку

Окружний адмінсуд пояснив своє рішення щодо ПриватБанку

Укрінформ
В Окружному адміністративному суді Києва пояснили своє рішення стосовно визнання незаконною націоналізації ПриватБанку тим, що відповідачі у цій справі не довели правомірність віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

Про це на брифінгу повідомив суддя-спікер Окружного адмінсуду Богдан Санін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Таке рішення (щодо незаконності націоналізації ПриватБанку - ред.) приймалось у зв'язку з тим, що відповідачі не довели правомірності віднесення банку до категорії неплатоспроможного, до тих всіх критеріїв, за якими банк визнається неплатоспроможним. Як ми знаємо, відповідно до положень закону України про банки та банківську діяльність, ст. 76 чітко визначає критерії, за якими такий банк є неплатоспроможним. На думку колегії суддів, відповідачі цього не довели", - сказав Санін.

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Розгляд даної справи тривав із червня 2017 року, її розмір перевищував 50 томів.

Читайте также: Налогоплательщики вложили 155 миллиардов, чтобы спасти Приватбанк — Омелян

У Міністерстві фінансів готуються подати апеляцію на рішення суду щодо незаконної націоналізації ПриватБанку. Апеляційну скаргу на це рішення Окружного адміністративного суду міста Києва готують і в Національному банку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-