Порошенко анонсував нову концепцію реформування СБУ

Порошенко анонсував нову концепцію реформування СБУ

Укрінформ
Петро Порошенко повідомив, що незабаром відбудеться презентація концепції реформування Служби безпеки України, яка передбачатиме ліквідацію її функцій щодо контррозвідувального захисту економіки.

Про це глава держави заявив на зустрічі з представниками бізнесу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наголошую на тому, що силовики мають бути усунені від будь-якого впливу на бізнес. Не лише СБУ — і ми проговорили, розробили і зараз має бути презентовано концепцію реформування СБУ, де контррозвідувальний захист економіки, його функції будуть ліквідовані, але тільки разом зі зняттям подібних функцій і у МВС, і в прокуратури. Бо нічим вони один від одного не відрізняються. Ще й надто, скоординувалися і ходять по колу”, - зазначив Порошенко.

При цьому Президент згадав про позитивний результат від ухвалення так званих законів “маски-шоу стоп”, що передбачають захист підприємців, і водночас наполіг на необхідності ухвалення закону про Національне бюро фінансової безпеки.

Читайте також: Президент підписав закон щодо процедур банкрутства

“Вони сьогодні значно обмежили їх (силовиків, - ред.) можливості, але, на жаль, вони (функції з контролю за бізнесом, - ред.) не ліквідовані. Тому я переконаний, що законопроект про Національне бюро фінансових розслідувань, який уже був прийнятий до розгляду, також має бути ухвалений парламентом”, - зауважив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-