Президент підписав закон щодо процедур банкрутства

Президент підписав закон щодо процедур банкрутства

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав Кодекс з процедур банкрутства, який дозволяє фізичним особам оголошувати про власне банкрутство та відновлювати умови платоспроможності за кредитами.

Про це глава держави сказав на зустрічі з представниками бізнесу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Є приємна новина. Я сьогодні підписав закон про банкрутство. Попри те, що у нас були деякі питання організаційного оформлення, я думаю, що ми на рівні нормативних документів знайдемо можливість врегулювати це. Ми маємо позицію комітету Верховної Ради, уряду. Ми виконуємо свої обіцянки”, - зазначив Порошенко.

Окрім того, додав він, набув чинності новий закон про валюту, а НБУ затвердив усі нормативно-правові акти, які є основою для нової системи валютного регулювання. У березні було cкасовано 149 застарілих нормативних документів, що покращить умови ведення бізнесу, підкреслив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у жовтні 2018 року ухвалила Кодекс з процедур банкрутства (№8060).

Кодекс, зокрема, встановлює умови та порядок відновлення платоспроможності боржника - юридичної особи або визнання його банкрутом з метою задоволення вимог кредиторів, а також відновлення платоспроможності фізичної особи.

Читайте також: Президент обіцяє повернутися до законопроекту про податок на виведення капіталу

Кодекс структурно побудований із чотирьох книг. Перша - регулює загальні положення і терміни, друга - регулює діяльність арбітражних керуючих, третя – регулює питання банкрутства юридичних осіб і четверта – фізосіб.

Законом визначається, що провадження у справі про неплатоспроможність боржника – фізичної особи або фізичної особи-підприємця може бути відкрито лише за заявою боржника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-