Меркель пообіцяла Україні підтримку на шляху реформ

Меркель пообіцяла Україні підтримку на шляху реформ

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель обіцяє підтримку Україні на шляху Києва до реформ.

Про це вона сказала на спільній з Президентом України Петром Порошенком прес-конференції після їх переговорів у Берліні в пʼятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми завжди підтримували Україну, як фінансово, на складному шляху реформування, так і в рамках ЄС, зокрема, у проведенні реформи децентралізації», - сказала Меркель.

Вона нагадала, що останніми роками дві країни вибудували тісні відносини, особливо в складні часи, коли Берлін стоїть на боці України, в першу чергу в тому, що стосується територіальної цілісності держави - у питанні Криму та окупації сепаратистами територій України.

«Я мушу визнати мужність українського народу», - зазначила та пообіцяла продовжувати підтримку ФРН України на шляху реформ, незалежно від результатів виборів глави держави.

«Це складний процес і дуже важко створити інституції прозорої боротьби з корупцію», - сказала Меркель і додала, що Україна пройшла вже великий шлях, але «до кінця ще дуже далеко».Меркель пообіцяла Україні підтримку на шляху реформ.

Читайте також: Меркель наполягає на продовженні виконання "Мінська"

Меркель обіцяє підтримку Україні на шляху реформ - незалежно від результатів виборів

Два лідери говорили про співробітництво з ЄС, який «надіслав важливий сигнал» підтримки, запровадивши санкції після анексії Криму та окупації частини території Донецької та Луганської області.

Глава німецького уряду наголосила, що Угода про Асоціацію відкрила для України багато можливостей, що підтверджується і процесом економічної трансформації в країні та відновленням до неї довіри на міжнародній арені, фінансових ринках, сказала глава німецького уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-