Меркель наполягає на продовженні виконання

Меркель наполягає на продовженні виконання "Мінська"

Укрінформ
Центральним пунктом переговорів канцлера ФРН Ангели Меркель з Президентом України Петром Порошенком у п'ятницю в Берліні, як і завжди, було питання Мінського процесу.

Про це заявила Меркель після зустрічі на спільній прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"(Шлях Мінських домовленостей - ред.) є єдиним, з моєї точки зору, за допомогою якого ми можемо просунутися", - сказала канцлер.

Вона зазначила, що до цього часу не вдалося встановити стале перемир'я, але наголосила на тому, що Мінські домовленості "все ж таки відіграють свою роль" у тому, щоби просуватися шляхом політичного процесу вирішення конфлікту.

І хоча результати виконання документів наразі незадовільні, визнала Меркель, як одна з авторів Мінських домовленостей, але важливо продовжувати рухатися шляхом їх виконання.

Читайте також: Порошенко після зустрічі з Меркель: Санкції проти РФ необхідні, і вони дають результат

Меркель вважає Нормандський формат правильним, у якому "можна та треба продовжувати працювати". У його рамках відбуваються дуже інтенсивні консультації, нагадала вона. За словами канцлера, важливими є також тісні контакти європейських партнерів зі США.

Сторони порушили питання арешту російською стороною в Керченській протоці 24 українських моряків. Меркель знову вимагає "звільнити цих солдат та забезпечити вільне судноплавство в Азовському морі", що впливає на економічне становище українських портів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-