Порошенко після зустрічі з Меркель: Санкції проти РФ необхідні, і вони дають результат

Порошенко після зустрічі з Меркель: Санкції проти РФ необхідні, і вони дають результат

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголосив, що санкції проти РФ результативні і можуть бути посилені в разі невиконання Москвою зобов’язань.

Таку думку глава держави висловив на спільному брифінгу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наголошую, що санкції є абсолютно необхідні. Вони дають результат, і сьогодні результатом того є і зменшення фінансування бойовиків, найманців, які разом з російськими військами беруть участь в окупації сходу України", - сказав Президент.

Також Порошенко нагадав, що санкції проти Росії можуть бути посилені.

"Дуже важливо, що санкції надійно прив’язані з повним виконанням Російською Федерацією її зобов’язань за Мінськими домовленостями. Вони, наголошую, можуть бути і посилені, якщо Росія вкотре не виконає свої зобов’язання", - зауважив глава держави.

Порошенко пояснив, що санкції — це механізм для того, щоб змусити РФ виконувати Мінські домовленості.

Читайте також: Україна та Німеччина вимагають негайного звільнення полонених моряків

"На жаль, є ще такі, хто не розуміє, що санкції міжнародної спільноти — це не є наслідок, це є результат агресивної політики Росії, і це є механізм для того, щоб запросити Російську Федерацію до виконання Мінських домовленостей, під якими стоїть підпис президента Російської Федерації Путіна", - сказав Порошенко.

Він подякував Меркель за "потужний сигнал", висловлений на засіданні країн Великої сімки кілька днів тому про те, що головна відповідальність за події на Донбасі покладається на Російську Федерацію. Президент зазначив, що це є спільна думка країн G7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-