Жодна держава Європи не стикається з такими викликами, як Україна - Волкер

Жодна держава Європи не стикається з такими викликами, як Україна - Волкер

Укрінформ
Безпекові виклики, що останні п’ять років постають перед Україною, є безпрецедентними для сучасних європейських країн.
Таку думку у відеозверненні до учасників 12 Київського безпекового форуму висловив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Жодна держава в Європі не стикається з такими безпековими загрозами, з якими Україна зіштовхується щодня впродовж останніх п’яти років. Ці останні п'ять років були для України винятково складними. Йдеться не лише про те, що Росія незаконно анексувала Крим, не лише про війну на Донбасі, а й про політичні та економічні виклики. Це дуже важкі часи”, - сказав Волкер.

Однак, він наголосив, що українці успішно дають раду складнощам і змогли сформувати “об’єднавчу національну ідентичність”.“Що надихає - це те, як українці відповіли на ці виклики, розбудовуючи міцну і об’єднавчу національну ідентичність. Таку ідентичність, яка націлена на нові реформи та остаточну інтеграцію в євроатлантичні структури. США твердо підтримують Україну на цьому шляху”, - зазначив дипломат.

Читайте також: Держдеп: Ми були б щасливі, якби в Україні не було російської присутності

Як відомо, Київський безпековий форум започаткований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році. Він є щорічним заходом, дискусією на високому рівні щодо актуальних питань національної безпеки, Чорноморського регіону, питань безпеки в Європі та глобальної безпеки у світі. Питання, які обговорюються під час Київського безпекового форуму, торкаються вирішення регіональних конфліктів, економічної та енергетичної безпеки, кібербезпеки, проблеми організованої злочинності, торгівлі людьми, нелегальної міграції та біженців. Учасники заходу намагаються знайти рішення для подолання актуальних проблем управління кордонами, корупції, тероризму, нерозповсюдження ядерної та звичайної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-