Держдеп: Ми були б щасливі, якби в Україні не було російської присутності

Держдеп: Ми були б щасливі, якби в Україні не було російської присутності

Укрінформ
У Вашингтоні з важливістю сприймають вибір українцями наступного лідера держави і були би раді, щоб Україна позбавилась російського втручання.

Про це розповіла в інтерв'ю "Голосу Америки" директор з планування політики Державного департаменту США Кірон Скіннер.

"Результат виборів в Україні важливий для нас, але самі українці ухвалять рішення щодо того, хто отримає владу та якою буде форма урядування. Ми підтримаємо це рішення. Ми були б щасливі, якби в Україні не були присутні росіяни, але рішення щодо власного майбутнього ухвалять самі українці", - відзначила Скіннер.

Читайте також: Україна стала найбільшим провалом Путіна — представник Держдепу

Вона підкреслила, що для Сполучених Штатів важливо те, що відбулося в Україні. 

"Ми взяли на себе зобов'язання щодо питання оборони України", - зауважила вона, підкресливши, що саме за адміністрації Дональда Трампа Україна отримала підтримку зброєю, чого не робили попередні президенти США.

Читайте також: РФ тестуватиме інструменти гібридної війни на новому президенті України – Волкер

"Президент США вірить у державний суверенітет і прагне, щоб Україна була цілісною. Одним зі стовпів доктрини Трампа є те, що саме національна держава сприймається як ключова одиниця аналізу", - підкреслила представниця Державного департаменту США.

Нагадаємо: другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня. У нього вийшли шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-