У ВР прогнозують ухвалення

У ВР прогнозують ухвалення "мовного закону" наступного пленарного тижня

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій заявив, що наступного пленарного тижня, який відбудеться з 22 по 26 квітня, парламент перейде до законопроекту «Про забезпечення функціонування української мови як державної», і закликав депутатів мобілізуватися і скасувати всі свої відрядження.

Про це спікер сказав перед закриттям вечірнього пленарного засідання в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колеги, хочу вам повідомити, що ми доходимо до завершення розгляду і, очевидно, наступного тижня ми перейдемо до прийняття закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Я хочу повідомити всім, що має бути повна мобілізація всіх фракцій українського парламенту. Я прошу всіх відмінити будь-які відрядження і поїздки. Хочу наголосити, я, як Голова Верховної Ради України, не буду підписувати жодного відрядження протягом наступного тижня, коли ми будемо приймати закон про функціонування державної мови", - наголосив Парубій.

Голова ВР переконаний, що парламент ухвалить позитивне рішення.

"Нам буде важлива повна мобілізація. Колеги, як на Майдані, і тому я всіх закликаю будь-які відрядження відкласти і бути в залі наступного пленарного тижня", - підкреслив Парубій.

Водночас голова комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький прогнозує, що парламент вийде на ухвалення законопроекту «Про забезпечення функціонування української мови як державної» у четвер, 25 квітня.

Про це він сказав журналістам у кулуарах Верховної Ради після вечірнього пленарного засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми дійшли до 1733 поправки. Залишилося ще близько 150–180 поправок. Я думаю, що у вівторок наступного пленарного тижня ми завершимо їх розгляд. Після цього ми попросимо невелику перерву для того, щоб у комітеті підсумувати розгляд усіх поправок, адже їх було дуже багато, щоб винести законопроект на голосування на наступному тижні», - зазначив Княжицький.

На запитання журналістів, чи буде ухвалено законопроект у четвер, 25 квітня, голова профільного комітету відповів: «Поки що виглядає так».

Читайте також: Рада розглянула 87% "мовних" поправок і розійшлася до завтра

Як повідомлялося, в четвер, 11 квітня, депутати розглянули ще 156 поправок до «мовного» законопроекту. У п’ятницю вони розпочнуть свою роботу з розгляду 1833-ї поправки.

Загалом до законопроекту про мову, який Верховна Рада 28 лютого почала розглядати у другому читанні, було подано понад 2 тисячі поправок.

У першому читанні Рада ухвалила законопроект 4 жовтня 2018 року.

Документом пропонується, зокрема, створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-