Путін намагається

Путін намагається "посадити на шпагат" країни НАТО - Полторак

Укрінформ
Російський президент Володимир Путін й надалі створюватиме небезпечні конфлікти.

Про це під час Київського безпекового форуму заявив міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Жодного сумніву немає про те, що Російська Федерація і пан Путін буде продовжувати створювати небезпечні конфлікти. Більше того, він робить спробу посадити на шпагат країни НАТО і всю демократію. Він це робить давно, і якщо б ми спробували спрогнозувати його дії, це ні до чого не доведе. Нам просто треба робити висновки з історії", - наголосив він.

Міністр зауважив, якщо б своєчасно була реакція на окупацію Придністров'я та окупацію Грузії - не було б конфліктів в Україні, Сирії, Лівії та в інших країнах світу.

"Я тут закликаю і наших партнерів, і всіх нас до того, щоб ми не намагались вгадати, що робитиме Путін, а щоб ми робили висновки з того, що він вже зробив. Тоді точно ми будемо адекватно реагувати на ті загрози, які є", - додав Полторак.

У свою чергу міністр національної оборони Литовської Республіки Раймундас Каробліс на слова Полторака зауважив, що Європа "усвідомлює усю підлість Росії, і що в них є доволі специфічні способи підривати безпеку".

"Що стосується Литви - ми повністю відслідковуємо що робить Росія, які вона виконує дії в інших країнах", - додав Каробліс.

Читайте також: Європа не повинна мати ілюзій щодо агресивної поведінки РФ - міністр оборони Литви

Як повідомляв Укрінформ, 11 квітня Києві стартував дводенний Київський безпековий форум, участь в якому візьмуть близько тисячі учасників із понад 20 країн.

Основна тема Форуму - "Стратегічний вибір України та Заходу". Сьогодні, 11 квітня, заплановані три сесії на теми: "Безпека і оборона. Об'єднуючи сили у битві за свободу", "Європейська перспектива. Крізь терни до єдності Європи", "Моніторинг українських виборів: Чи захищені цінності?".

Серед високих гостей, які запрошені до участі в заході: Президент України Петро Порошенко, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, Секретар РНБО України Олександр Турчинов, міністр оборони України Степан Полторак, міністр національної оборони Литви Раймундас Каробліс, інші провідні політики та державні чиновники, українські та міжнародні експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-