Порошенко каже, що змінить підхід до призначення на ключові посади

Порошенко каже, що змінить підхід до призначення на ключові посади

Оновлено
Укрінформ
При призначенні кандидатів на певні керівні посади у країні треба враховувати не тільки професійні якості людини, а й рівень довіри суспільства до неї.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав у прямому ефірі Радіо НВ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я тоді виходив виключно з професійної компетенції, на сьогодні мій підхід буде іншим. Пояснюю. Перша позиція, це має бути довіра суспільства, бо основна помилка, яка була, це помилка у стратегічній комунікації. Я впевнений у професійній компетенції тієї чи іншої людини, але дуже легко, особливо маючи вороже ставлення олігархів, інтереси яких зачіпаються, та доступ олігархів до телевізійних каналів, які інколи бувають далекі від стандартів об'єктивності і балансу, людина змушена займатися не тим, щоб демонструвати свої професійні якості, а захистом від інколи абсолютно голосніших звинувачень. Тому моя позиція буде - рівень компетенції і позиція щодо державної служби і третє — антикорупційна складова ”, - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко доручив СБУ перевірити доцільність участі Медведчука на переговорах у Мінську

За його словами, в Україні раніше був проведений прозорий конкурс на велику кількість посад, було найняте HR агентство, яке залучило велику кількість іноземців. Але наразі це не дало рецепту успішного підбору людей.

Порошенко також запевнив, що не чинитиме, як екс-глава держави Віктор Янукович, і його головне завдання зараз - відновити довіру людей.

"Для мене найбільше завдання під час цієї виборчої кампанії - це не тільки виграти, це відновити довіру людей. І той факт, що я не Янукович, підтверджує оцінка міжнародних спостерігачів, які назвали нинішні вибори найбільш чесними і прозорими за всі роки. І їх організував Президент Порошенко", - сказав глава держави.

Як повідомлялося, у понеділок Президент України Петро Порошенко, кандидат на виборах-2019, заявив, що визнає свої помилки щодо кадрових призначень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-