Перейменування УПЦ МП: Парубій оскаржить рішення суду

Перейменування УПЦ МП: Парубій оскаржить рішення суду

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій має намір оскаржити рішення Окружного адмінсуду Києва щодо визнання неправомірними його дій у зв'язку з ухваленням закону, що зобов'язує УПЦ МП вказати у своїй назві приналежність до Росії.

Про це спікер парламенту заявив під час відкриття засідання парламенту у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Днями поширилась інформація, що було прийнято рішення суду про нібито скасування українського закону, який стосується приведення у відповідність назви українських церков. Хочу наголосити: рішення Окружного суду не є остаточним - воно буде оскаржене мною згідно з законом в апеляційній інстанції, а якщо треба буде потрібно - і в касаційній", - наголосив Парубій.

При цьому він вказав, що закон є чинним, а "парафії Московського патріархату повинні законно і чесно називатися - Російською православною церквою в Україні і не ховатись під назвою Української православної церкви".

"Українська православна церква в Україні одна. Українці не вірять кремлівським маніпуляціям - реванш не пройде, закон залишається в силі і надалі продовжується активний перехід громад до Православної церкви України", - додав Голова ВР.

Як повідомлялося, 6 квітня голова фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський заявив, що напередодні Окружний адмінсуд Києва визнав протиправними дії Голови Верховної Ради Парубія у зв'язку з прийняттям законопроекту "Про внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" про обов'язкове перейменування Української православної церкви Московського патріархату, задовольнивши тим самим позов народного депутата від "Опоблоку" Олександра Долженкова.

Читайте також: УПЦ МП пропонує патріарху Варфоломію відкликати Томос

Парламент 10 грудня ухвалив закон "Про внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" щодо назви релігійних організацій (об'єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об'єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України".

Цей закон зобов'язує УПЦ МП вказати у назві приналежність до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-