Україна закликає Сайдіка працювати над звільненням українських політв’язнів Кремля

Україна закликає Сайдіка працювати над звільненням українських політв’язнів Кремля

Укрінформ
Україна закликає спецпредставника діючого голови ОБСЄ Мартіна Сайдіка приділити особливу увагу та забезпечити обговорення в рамках ТКГ питання обміну українських політв'язнів Кремля на засуджених за злочини проти Української держави громадян РФ.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми закликаємо звернути особливу увагу та забезпечити обговорення в рамках ТКГ та її гуманітарної робочої групи в тристоронньому форматі питання обміну громадян України, які незаконно утримуються в Росії, та російських громадян, які перебувають в Україні за вчинення тяжких злочинів проти держави та суверенітету", - заявив Прокопчук, звертаючись до спецпредставника діючого голови ОБСЄ.

Український дипломат наголосив, що існує нагальна потреба змінити негативну тенденцію багатьох минулих місяців щодо постійного збільшення кількості українських громадян у незаконному ув'язенні в Росії.

Читайте також: Україна закликає ОБСЄ активніше відображати у звітах порушення РФ Мінських угод

"З грудня 2017 року Кремль блокує всі зусилля, спрямовані на досягнення домовленості про звільнення громадян України, незважаючи на багато конструктивних пропозицій української сторони", - заявив Прокопчук.

Він додав, що російська сторона також продовжує блокувати доступ, у тому числі з боку МКЧК, до українських громадян, які незаконно утримуються на окупованих Росією районах Донбасу.

Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні підкреслив, що ці питання мають бути першочерговим пріоритетом та закликав спецпредставника діючого голови ОБСЄ Мартіна Сайдіка "вивчити всі можливі варіанти успішного результату".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-