Посольство США квапить Раду з поправками до

Посольство США квапить Раду з поправками до "протимінного" закону

Укрінформ
Посольство США в Україні закликає Верховну Раду ухвалити поправку до закону про протимінну діяльність, яка дозволить її пряме донорське фінансування.

Про це дипредставництво заявило у Twitter.

"Міни є загрозою №1 для цивільного населення східної України. Верховна Рада має ухвалити поправку, що дозволить пряме донорське фінансування операторів протимінної діяльності. Інакше Україна ризикує втратити донорське фінансування, що поставить більшу кількість життів під загрозу", - зазначили у Посольстві.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня перший заступник Голови Верховної Ради, уповноважений Президента з питань мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко повідомила, що разом з колегами зареєструвала законопроект (№10180) про внесення змін до Закону України "Про протимінну діяльність в Україні" щодо удосконалення механізмів залучення фінансування заходів протимінної діяльності.

Читайте також: ЄС закликає всі країни приєднатися до повної заборони мін

Верховна Рада ухвалила закон “Про протимінну діяльність в Україні” 6 грудня 2018 року. Президент України Петро Порошенко підписав закон 22 січня 2019 року. Текст документа було оприлюднено в офіційному виданні Верховної Ради “Голос України” 24 січня 2019 року, а 25 січня 2019 року він набув чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-