Державіаслужба співпрацює з ДБР у розслідуванні

Державіаслужба співпрацює з ДБР у розслідуванні "вояжу" Бойка до Москви

Укрінформ
Державна аіваційна служба України співпрацює з територіальним управлінням Державного бюро розслідувань у Києві щодо розслідування польоту до Москви народного депутата Юрія Бойка і кума президента Росії Віктора Медведчука.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив начальник відділу інформаційно-аналітичного забезпечення Державної авіаційної служби України Ігор Зелінський.

"Державною авіаційною службою забезпечено належну взаємодію із територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві, та надано необхідну інформацію та копії запитуваних документів у рамках проведення досудового розслідування", - зауважив він.

Зелінський додав, що вирішуючи питання щодо надання дозволів на виконання відповідних польотів працівники Державної авіаційної служби діяли виключно в межах компетенції та на підставі тих нормативно-правових актів, які регламентують відповідні процедури.

Він нагадав, що в Україні діє заборона на використання повітряного простору України та повітряного простору над відкритим морем, де відповідальність за обслуговування повітряного руху згідно з міжнародними договорами покладена на Україну, на всі види прямих і транзитних польотів через зазначений повітряний простір для авіакомпаній Російської Федерації та повітряних суден, зареєстрованих в реєстрах Російської Федерації.

Як повідомляв Укрінформ, Уряд у середу, 3 квітня, підтримав проект постанови яким встановлюється заборона на нерегулярне авіасполучення між Україною та Російською Федерацією (за виключенням, рейсів необхідних для забезпечення дії місій міжнародних організацій, ООН, Організації з безпеки і співробітництва в Європі і Червоного хреста).

Народний депутат Юрій Бойко 22 березня зустрівся з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим у його резиденції в Горках. Участь у зустрічі взяли також голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук та голова правління російського газового монополіста - ВАТ "Газпром" Олексій Міллер.

Читайте також: Кабмін заборонив нерегулярні перельоти з Росії

Згодом теруправління ДБР у Києві порушило кримінальну справу відносно посадовців Державіаслужби і Держприкордослужби через політ до Москви народного депутата Юрія Бойка і кума президента Росії Віктора Медведчука.

Після початку агресії РФ проти України у 2014 році між країнами було припинене пряме авіасполучення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-