Кабмін заборонив нерегулярні перельоти з Росії

Кабмін заборонив нерегулярні перельоти з Росії

Укрінформ
Кабінет Міністрів підтримав проект постанови щодо внесення змін до положення про використання повітряного простору України через “вояж” Бойка до Росії.
Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні у середу, 3 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу. Проект представив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“Щодо “славнозвісного” вояжа пана Бойка до прем'єр-міністра держави — агресора (Дмитра Медведєва — ред.). Ми зробили аналіз обставин цього перельоту, - пан Бойко скористався шпариною у нашому законодавстві, отримав відповідне добро ФСБ РФ на такий прямий переліт і прямим перельотом Київ-Москва потрапив на перемовини з прем'єром держави — агресора”, - зазначив Аваков.

Міністр уточнив, що тому “ми зараз пропонуємо проект постанови про внесення змін до положення про використання повітряного простору України, і поданий на розгляд проект постанови розроблений МВС з метою захисту державної безпеки та відведення можливих загроз національній безпеці України шляхом унеможливлення нерегулярного авіасполучення між Україною та державою — агресором”.

Читайте також: За фактом перельоту Медведчука і Бойка до Москви відкриють кримінальну справу - ГПУ

Аваков підкреслив, що “на виконання вимог Закону України про санкції, рішеннями РНБО до ряду авіакомпаній РФ застосовано обмежувальні заходи у вигляді обмеження частково чи повного припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України”.

Водночас, як наголосив міністр, ці заборони не розповсюджувалися на нерегулярні рейси між Україною та РФ, що здійснюються повітряними суднами, не зареєстрованими в РФ, “що створює загрозу нацбезпеці України, громадській безпеці і порядку”.

“Проектом акта пропонується встановити заборону на здійснення нерегулярних рейсів і перельотів між Україною та державою — агресором, за виключенням рейсів і польотів, необхідних для забезпечення дії місій міжнародних організацій — ООН, Червоного Хреста і ОБСЄ”, - уточнив міністр.

Як повідомлялося, народний депутат Юрій Бойко 22 березня зустрівся з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим у його резиденції в Горках. Участь у зустрічі взяли також голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук та голова правління російського газового монополіста - ВАТ "Газпром" Олексій Міллер.

Згодом теруправління ДБР у Києві порушило кримінальну справу відносно посадовців Державіаслужби і Держприкордослужби через політ до Москви народного депутата Юрія Бойка і кума президента Росії Віктора Медведчука.

Після початку агресії РФ проти України у 2014 році між країнами було припинене пряме авіасполучення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-