Лещенко не зміг сказати, звідки знає про причетність топ-чиновників до

Лещенко не зміг сказати, звідки знає про причетність топ-чиновників до "справи Труханова"

Укрінформ
Народний депутат Сергій Лещенко під час допиту в суді Одеси не зміг згадати, від кого отримав інформацію щодо "причетності" секретаря РНБО Олександра Турчинова та інших високопосадовців до оборудки з придбанням Одеською міськрадою будівлі "Краяна" за завищеною ціною.

Про це повідомив з залу суду кореспондент Укрінформу.

Коментуючи на пропозицію прокурора зміст своїх постів зі звинуваченнями на сторінці в Facebook за 13 та 16 лютого 2018 року, Лещенко сказав: "Інформацію про те, що Турчинов разом з Пашинським міг впливати на експертизу у справі про придбання будівлі заводу "Краян", я отримав з соцмереж. Сказати зараз не можу, хто міг бути першоджерелом цієї інформації".

Він уточнив, що також спілкувався з членами парламенту щодо "справи Труханова", спілкування відбувалося в сесійній залі. Але прізвища конкретної людини, яка озвучила ці дані, назвати також не зміг.

"Назвати, хто саме цей народний депутат, можете?", - задав запитання головуючий на судовому процесі Сергій Черевко. "Ні, не можу, - відповів Лещенко. - Там велика кількість депутатів. Я навіть не знаю, як їх звати. У парламенті працює багато людей..."

На зустрічі з журналістами за межами зали суду нардеп Лещенко відповів на низку запитань з приводу його участі в судовому процесі. Однак при цьому теж не надав додаткової інформації стосовно причетності столичних високопосадовців до "справи Труханова".

У четвер покази в суді дали ще шестеро свідків — загалом суд вже викликав 87 із 110 осіб, яких бажає допитати сторона обвинувачення.

Як повідомлялося, прокурори САП звинувачують мера Одеси Геннадія Труханова і групу посадовців у тому, що вони організували придбання адмінбудівлі заводу "Краян" за завищеною ціною - 185 мільйонів гривень. Встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлі "Краяна" було придбано за 11,5 мільйона гривень.

13 та 16 лютого 2018 року нардеп Сергій Лещенко на своїй сторінці в Facebook припустив, що у Турчинова була можливість вплинути на директора Інституту судових експертиз Рувина, щоб під час експертизи по заводу "Краян" вказати завищену вартість об’єкта.

Лещенко наголосив, що необхідно публічно запитати у Турчинова, чи намагався він якось вплинути на хід слідства у справі заводу "Краян"?

Читайте також: НАБУ допитає трьох одеських суддів у "справі Труханова"

14 лютого прес-служба Олександра Турчинова відреагувала на закиди Сергія Лещенка.

"Повідомляємо, що інформація, яка була розміщена депутатом С. Лещенко у фейсбуці щодо "причетності" Олександра Турчинова до справ, які розслідують НАБУ щодо чиновників Одеської місцевої влади – є нісенітницею та брехнею. Колишній журналіст С. Лещенко, намагаючись привернути до себе увагу гучними заявами, навіть не обтяжує себе хоча б вигадкою аргументів. Використовуючи єдине наведене ним посилання нібито на "неофіційну інформацію від невідомих джерел", можна так само зробити висновок про можливу причетність самого С. Лещенка до названих ним справ та його інтерес у цій справі. С. Лещенко має спростувати свої провокативні заяви, в іншому випадку, О. Турчинов звертатиметься до суду", - йшлося в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-