Парубій змусив Вілкула виступати в Раді українською

Парубій змусив Вілкула виступати в Раді українською

Укрінформ
Голова ВР наполіг на вимкненні мікрофона Олександру Вілкулу, який під час виступу з трибуни російською мовою закликав депутатів не підтримувати законопроект 5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прошу до державної мови повернутися, пане Вілкуле. Я попереджаю і прошу говорити державною мовою. Прошу вимкнути мікрофон", - зауважив Голова ВР.

Після цього Вілкул погодився продовжити виступ українською, але при цьому посперечався з Парубієм.

"Андрію Володимировичу, якщо ви вважаєте, що та мова, якою ви розмовляєте, це є українська, то ви дуже помиляєтесь", - сказав він.

У відповідь на це спікер підкреслив, що мовою, якою він розмовляє, послуговувалися його батьки й пращури, та зауважив, що не допустить виступів недержавною мовою у Раді.

Читайте також: Парубій сказав, які закони розгляне Рада після мовного

"Мова, якою я розмовляю, розмовляли й мої діди, і мої прадіди, і батько, і матір, я нею виховувався з колискової. І взагалі, у Верховній Раді України я не допущу виступів недержавною мовою. Я на цьому не раз наголошував. Попереджаю ще раз: не допущу", - відповів Парубій Вілкулу.

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня Голова Верховної Ради Андрій Парубій попросив відключити мікрофон народному депутату, члену фракції "Опозиційний блок" Василю Німченку після того, як той проігнорував прохання не провокувати конфлікт і продовжити виступ українською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-