Контактна група знову збереться у Мінську 27 березня

Контактна група знову збереться у Мінську 27 березня

Укрінформ
Наступне засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Сході України заплановано на 27 березня.

Про це повідомив спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік після засіданні групи в Мінську, передає БЕЛТА.

За словами Сайдіка, в робочій групі ТКГ з питань безпеки сьогодні ключовим було питання режиму припинення вогню. "Хоча в перші дні його дії (з 8 березня - ред.) число порушень режиму припинення вогню і скоротилося на 61% у порівнянні з початком місяця, на жаль, на даний момент результати цього перемир'я не задовольняють", - сказав він, закликавши сторони вжити всіх необхідних заходів для забезпечення надійного, стійкого і тривалого перемир'я.

Читайте також: Росія знову зриває засідання у Мінську — Геращенко

За його словами, велика увага також була приділена темі розмінування.

А економічна робоча група на сьогоднішньому засіданні розглянула актуальні питання водопостачання в Донецькій і Луганській областях, включаючи необхідні ремонтні роботи і дотримання графіка аудиту компанії "Вода Донбасу". Обговорювалася також тема виплат пенсії жителям ОРДЛО, зазначив спецпредставник ОБСЄ.

На порядку денному сьогоднішньої зустрічі політичної робочої групи були два документа, підготовлених координатором, послом П'єром Морелем. "Вони призначені для обговорення існуючого статусу-кво щодо імплементації формули Штайнмайера і амністії", - пояснив Сайдік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-