Схеми в оборонці: Холодницький каже, що доля переданих до НАБУ 87 аркушів - невідома

Схеми в оборонці: Холодницький каже, що доля переданих до НАБУ 87 аркушів - невідома

Укрінформ
Доля переданих з військової прокуратури до НАБУ 87 аркушів зі справи 2016 року, де вперше згадувалася фірма "Оптимумспецдеталь", наразі невідома.

Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних силах України та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 роки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Документи дійсно не були надані (з НАБУ до САП - ред.), і те, що я побачив з посту (народного депутата) пана Берези, те, що дійсно були передані якісь матеріали, виділені з кримінального провадження, військовою прокуратурою, це дійсно було так. Я досі не отримав відповіді з НАБУ, де ці матеріали, але я отримав відповідь від головного військового прокурора Матіоса, який підтвердив, що ці матеріали направлялися і, дійсно, там було 87 аркушів листування, де згадувалися, і ОВ (Олег Гладковський — ред.), і такий собі Ігор (Гладковський — ред.)”, - сказав керівник САП.

Читайте також: Укроборонпром заявляє, що співпрацю з фірмою Рогози припинив ще у 2017 році

За його словами, досі немає офіційної інформації від НАБУ, де ці матеріали перебувають зараз і яка їхня доля. "Мені це дуже цікаво, тому що якщо проаналізувати окремі витяги, ті, що вже відомі нам, те, що відбувається і що було оприлюднено про листування, то чітко вбачається, що "Оптимусспецдеталь" ці листи замовила не просто так. Навіть було заготовлено в деяких елементах чи то пана Рогози, чи Жукова з тих переписок, що сам скидав проект тексту відповіді НАБУ, який вони хотіли бачити у цьому листі”, - зауважив Холодницький.

На його думку, у цьому провадженні і далі не проводилося б активних слідчих дій, якби не жерналістське розслідування.

Як повідомлялося, 11 березня у четвертій частині журналістського розслідування "Bihus.info" йшлося про те, що працівники Служби безпеки, Військової прокуратури, Державної фіскальної служби і Національного антикорупційного бюро допомагали засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі вирішувати різні проблемні питання.

У розпорядженні журналістів опинилося телефонне листування, у якому йдеться, що Рогоза і його партнер Віталій Жуков давали хабарі правоохоронцям за закриття кримінальних справ. При цьому фірма спеціалізувалася на постачанні на оборонні підприємства, які входять до концерну "Укроборонпром", контрабандних деталей до військової техніки з Росії.

Після виходу сюжету у НАБУ заявили, що розпочали службове розслідування за озвученими фактами.

У бюро стверджують, що жоден зі співробітників НАБУ не брав хабарів.

Раніше, 25 лютого, у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

За результатами засідання 6 березня Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності Укроборонпрому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-