У комітеті ВР пояснили, чому “завернули” законопроекти про незаконне збагачення

У комітеті ВР пояснили, чому “завернули” законопроекти про незаконне збагачення

Укрінформ
Комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не включив до порядку денного президентський і 5 альтернативних законопроектів щодо покарання за незаконне збагачення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Висновки Головного науково-експертного управління є тільки по чотирьох з шести проектів. На сьогоднішній день, у зв'язку з тим, що Верховна Рада розглядає закон про мову, у нас немає можливості ... прийняти рішення щодо включення цих проектів у порядок денний. Це порушення Регламенту, і я хотів би звернутися до членів комітету, щоб ми якось вирішили це питання. Ми можемо згідно Регламенту розглянути ці проекти, послухати співдоповідачів, але ми можемо тільки рекомендувати ці проекти Верховній Раді, або всі або декілька, включити в порядок денний", - сказав голова комітету Андрій Кожем'якін.

За результатами обговорення члени комітету проголосувати за те, щоб зняти всі законопроекти з порядку денного засідання комітету.

Серед причин такого рішення - відсутність по двох законопроектах висновку Головного науково-експертного управління, відсутність у порядку денному парламенту даних законопроектів. Також ще не закінчився термін подачі альтернативних законопроектів.

Станом на 13 березня у Верховній Раді зареєстровано основний законопроект №10110 "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне збагачення", внесений Президентом Петром Порошенком, а також шість альтернативних йому.

Читайте також: Президент квапить Раду із законом про невідворотність покарань за незаконне збагачення

Авторами альтернативних проектів є перший заступник голови Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Каплін (проект закону №10110-1), заступник голови Комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції Віктор Чумак і голова підкомітету з питань законодавчого забезпечення діяльності Президента України, Кабінету міністрів, міністерств, центральних органів виконавчої влади та статусу і діяльності політичних партій, громадських об'єднань Комітету з питань правової політики та правосуддя Наталія Новак (№10110-2), а також народні депутати Мустафа-Масі Найєм (№10110-3), Юрій Дерев'янко (№10110-4), Єгор Соболєв ( №10110-5) та Вікторія Пташник і Ганна Гопко ( №10110-6).

Як повідомляв Укрінформ, Конституційний суд 26 лютого визнав неконституційною статтю 368-2 ККУ, яка передбачала притягнення до кримінальної відповідальності чиновників за незаконне збагачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-