Ситник і Холодницький беруть участь у ТСК щодо розкрадань в армії

Ситник і Холодницький беруть участь у ТСК щодо розкрадань в армії

Укрінформ
У Верховній Раді проходить позачергове розширене засідання Тимчасової слідчої комісії, що розслідує факти розкрадання у Збройних силах та підрив обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 роки.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Участь у роботі ТСК беруть директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник і керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, а також представники комітетів ВР з питань національної безпеки і оборони та з питань запобігання і протидії корупції.

Крім того, як повідомив на початку засідання голова ТСК Іван Вінник, згодом мають долучитися й генеральний прокурор Юрій Луценко та військовий прокурор Анатолій Матіос.

Читайте також: ГПУ розслідує лише одну справу, пов'язану з Укроборонпромом

Як повідомлялося, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу заявив, що 7 березня проведено близько 20 обшуків у межах двох кримінальних проваджень за фактами зловживань у ДК "Укроборонпром", оприлюдненими у програмі "Наші гроші".

В оприлюдненій 11 березня четвертій частині журналістського розслідування йшлося про те, що працівники Служби безпеки, Військової прокуратури, Державної фіскальної служби і Національного антикорупційного бюро нібито допомагали засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі вирішувати різні проблемні питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-