Україна вітає ухвалення Європарламентом резолюції щодо Росії - Парубій

Україна вітає ухвалення Європарламентом резолюції щодо Росії - Парубій

Укрінформ
Україна вітає ухвалення Європарламентом резолюції, згідно з якою Росія не може більше вважатися стратегічним партнером Євросоюзу.

Про це Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив під час відкриття ранкового пленарного засідання парламенту у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна вітає рішення Європарламенту про позбавлення Росії статусу стратегічного партнера ЄС, адже путінська Росія, країна-агресор, не може бути бути стратегічним партнером вільної та чесної Європи", - сказав Парубій.

Водночас він нагадав, що Палата представників Конгресу США схвалила проект закону про невизнання суверенітету Російської Федерації над Кримом.

"Таким чином, наші американські союзники на законодавчому рівні закріпили невизнання анексії Криму. Ми високо цінуємо принципову та послідовну підтримку союзників України в антипутінській коаліції", - зауважив Голова ВР .

Як повідомлялося, у вівторок Європарламент ухвалив резолюцію, в якій йдеться про те, що Росія не може більше вважатися стратегічним партнером Євросоюзу, неможливо повернутися до нормальних відносин з Москвою, доки триває агресія проти України та окупація Криму.

У документі також відзначається необхідність посилення ролі ЄС у Нормандському форматі та вкотре висловлюється підтримка суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте також: Росія більше не може розглядатися як стратегічний партнер - Європарламент

У резолюції ЄП засуджує дії Росії в Азовському морі, що демонструють порушення міжнародного морського права та міжнародні зобов'язання, включаючи будівництво керченського мосту. У ЄП висловили занепокоєння мілітаризацією Росією регіону Азовського, Чорного морів та Калінінградської області, а також порушенням територіальних вод європейських країн у Балтійському морі.

Європарламент також вказав Росії на її відповідальність за катастрофу рейсу МН17 у 2014 році, що підтверджено міжнародною слідчою групою.

Водночас в ухваленій резолюції Європарламенті вкотре висловили політичну позицію про невідповідність газопроводу «Північний потік-2» стратегічним інтересам ЄС, відтак стверджується, що проект необхідно зупинити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-