Російська нота про

Російська нота про "дружбу" свідчить, що ми все робимо правильно - Клімкін

Укрінформ
Висловлені у ноті МЗС Росії обвинувачення у порушенні Україною Договору про дружбу свідчать про те, що наша країна все робить правильно.

Про це написав у Facebook міністр закордонних справ України Павло Клімкін, коментуючи отриману від МЗС РФ ноту у відповідь на направлену 21 вересня 2018 року заяву України щодо наміру не продовжувати Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ.

"Як бачите, з відповіддю вони не забарились: через майже 6 місяців і на 12 сторінок. І всі 12 сторінок про те, що це начебто лише сама Україна систематично порушувала Договір. Наприклад, Угода про Асоціацію з ЄС – це, на їх переконання, теж грубе порушення. Як і все, що ми робимо, аби бути більш демократичними, європейськими і, врешті-решт, по-справжньому незалежними. Значить, все робимо правильно", - написав Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль пояснила, що єдиний юридичний факт, який міститься в ноті МЗС РФ, – це підтвердження того, що Великий договір втрачає свою чинність з 1 квітня 2019 року.

6 грудня 2018 року Верховна Рада ухвалила закон "Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією", внесений Президентом. 10 грудня Порошенко підписав цей закон.

Читайте також: Договір про дружбу з РФ втрачає чинність із 1 квітня — МЗС

Міністерство закордонних справ України 21 вересня 2018 року надіслало Росії повідомлення, що Договір про дружбу не буде продовжений. МЗС РФ 11 березня 2019 року підтвердило отримання ноти.

Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною та Російською Федерацією було підписано 31 травня 1997 року у Києві. Сторони зобов'язалися, зокрема, поважати територіальну цілісність і суверенітет одна одної й підтверджували непорушність існуючих між ними кордонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-