Ситника і Холодницького запросили на

Ситника і Холодницького запросили на "запеклу дискусію"

Укрінформ
Глава САП Назар Холодницький і директор НАБУ Артем Ситник запрошені на засідання Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, яке стосуватиметься фактів розкрадання в оборонній галузі.

Про це у вівторок журналістам у кулуарах парламенту розповів народний депутат із фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завтра о 15.00 буде комітет Верховної Ради, куди запрошені пан Ситник і пан Холодницький. Я думаю, там буде досить запекла дискусія", - сказав Геращенко.

Читайте також: До аудиту Укроборонпрому слід залучити всесвітньо відому компанію - Порошенко

Як повідомлялося, попередньо проведення засідання за участю Холодницького і Ситника 5 березня анонсував народний депутат, заступник голови комітету Борислав Береза в ефірі програми "Нині вже" на Громадському.

28 лютого Верховна Рада ухвалила постанову №10104 "Про невідкладне розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо зловживань в державному концерні "Укроборонпром" та причетності до цього посадових осіб". За ухвалення відповідного рішення проголосували 229 народних депутатів. Метою постанови є невідкладне проведення Тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради України розслідування фактів, оприлюднених у засобах масової інформації щодо зловживань в державному концерні “Укроборонпром” та причетності до цього посадових осіб.

25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито, причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Президент 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від посад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-