До аудиту Укроборонпрому слід залучити всесвітньо відому компанію - Порошенко

До аудиту Укроборонпрому слід залучити всесвітньо відому компанію - Порошенко

Укрінформ
Для того, щоб забезпечити довіру, зокрема, й міжнародних партнерів, до результатів аудиту Укроборонпрому, його має провести всесвітньо відома аудиторська компанія.

Про це президент Петро Порошенко заявив в інтерв’ю телеканалу ICTV, повідомляє сайт голови держави.

«Давайте розділимо, бо є три речі. Перше - аудит. Для того, щоб довіряли і міжнародні партнери бажано, щоб робила одна з чотирьох всесвітньо відомих аудиторських компаній. Інші – менший рівень довіри», - відповів Глава держави на питання, чи означає бажання залучити до аудиту Укроборонпрому міжнародні компанії відсутність довіри до українських антикорупційних відомств.

За словами Порошенка, друге питання - забезпечення ревізії. «І наша аудиторська служба українська урядова, і Рахункова палата, і будь-який інший орган, який мають право на перевірку, будуть залучені до ревізії кожного контракту. Для чого це потрібно? Для того, що і перше – для довіри. Ні в кого не має виникати жодного сумніву щодо рішучості і ефективності наших дій», - наголосив Президент.

Третім питанням Глава держави назвав розслідування скоєних злочинів. «Якщо це високопосадовці, то це компетенція НАБУ і САП. Абсолютно всі розуміють, що Президент не має жодного впливу на ці розслідування і це добре, бо розслідування має бути незалежне. Або Генеральна прокуратура, або Державне бюро розслідувань, або будь-хто, хто виявить злочин, має розслідувати і проінформувати суспільство», - сказав він.

Читайте також: Завдяки журналістським розслідуванням в Укроборонпромі відбулися зміни - Луценко

«І останнє – це має бути абсолютно прозоро, і громадськість має бути дуже добре проінформована, що і як там відбувається. Якщо з цього зробити шоу, і при чому шоу роблять ті, хто крав на армії – колишні міністри, колишні прем’єр-міністри, то на сьогоднішній день я не дам просто цього зробити», - додав Порошенко. Він зауважив, що для прозорості факти мають бути передані в спеціальну тимчасову слідчу комісію парламенту, де присутні представники всіх фракцій і які мають можливість перевірити, зробити висновки, проголосувати і проінформувати суспільство. «Це те, в чому я найбільше зацікавлений», - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-