Командувач військ США у Європі не виключає надання Україні нових типів зброї

Командувач військ США у Європі не виключає надання Україні нових типів зброї

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил США у Європі генерал армії США Кертіс Скапаротті не виключає надання Україні нових снайперських систем, боєприпасів та систем для ВМС.

Про це він заявив заявив на слуханнях у Комітеті Сенату США зі збройних сил, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є й інші типи зброї (крім Javelin - ред.), снайперські системи, боєприпаси і, дивлячись на події у Керченській протоці, - можливо, розглядатиметься надання систем для Військово-морських сил", - заявив генерал Скапаротті.

Він додав, що такі рішення мають проходити «політичне обговорення».

На думку генерала Скапаротті, українські військовослужбовці дуже добре пройшли тренування з використання протитанкових систем Javelin, які були надані торік.

“Вони відповідально підійшли до безпеки та застосування цієї зброї. Ми пильно стежимо. Вони добре впоралися”, - наголосив він.

Читайте також: Американський контр-адмірал вражений українськими моряками на Sea Breeze

Скапаротті додав, що рекомендуватиме надання нових типів зброї Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня 2018 р. Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

30 квітня стало відомо, що Україна отримала Javelin.

Javelin - американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-