Американський контр-адмірал вражений українськими моряками на Sea Breeze

Американський контр-адмірал вражений українськими моряками на Sea Breeze

Укрінформ
Заступник командувача 6-го флоту ВМС США контр-адмірал Шон Двейн високо оцінив рівень підготовки офіцерів штабу та морського вишколу українських моряків.

Таку заяву заступник командувача 6-го флоту ВМС США зробив на брифінгу після зустрічі Президента України Петра Порошенка з головнокомандувачем збройними силами США в Європі генералом Кертісом Скапаротті, що відбулася 16 липня на борту американського штабного корабля USS Mount Whitney в Одеському порту, повідомляє Міноборони.

"Ми дуже вражені, як ВМС відпрацьовують всі завдання протягом навчань Sea Breeze 2018. Сьогодні я вже говорив командувачу, що під час виходу в море командири кораблів Mount Whitney та Porter були вражені роботою української команди. Ми дуже гарно попрацювали... Ми можемо і маємо пишатися нашими ВМС!" - наголосив контр-адмірал Двейн.

Всі етапи багатонаціональних навчань Sea Breeze 2018 проводяться за стандартами НАТО. Тож для українських військових моряків та інших військовослужбовців, які беруть участь у цьогорічному Sea Breeze, ці навчання - реальна можливість потренуватися, аби досягти належного рівня взаємосумісності з колегами з країн-членів та партнерів Альянсу.

Заступник командувача 6 флоту ВМС США також високо оцінив рівень підготовки офіцерів штабу та морського вишколу ВМС України.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко ознайомився під час робочої поїздки до Одеси з ходом багатонаціональних навчань, побував на флагманському кораблі ВМС ЗС України "Гетман Сагайдачний" і оглянув корабель управління 6-го флоту ВМФ Сполучених Штатів USS Mount Whitne та висловив вдячність уряду США за підтримку Української держави.

Читайте також: Sea Breeze 2018: на полігоні "Широкий лан" військові відпрацювали авіаудари

У навчаннях Sea Breeze 2018 беруть участь флагман 6-го флоту ВМФ Сполучених Штатів USS Mount Whitney, ескадренний есмінець США УРО USS Porter, турецький фрегат TCG Yavuz, болгарський корвет BGS Bodri, турецький підводний човен TCG Yildiray, понад два десятки кораблів і катерів ВМС ЗС України і ДПСУ, а також 25 літаків і гелікоптерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-