Гройсман сказав, що саме гальмує українські реформи

Гройсман сказав, що саме гальмує українські реформи

Укрінформ
Україна рухається у правильному напрямку реформ. Але суттєвим гальмом на шляху змін є помилки минулого, і передусім – великий державний борг, накопичений в період 2005-2013 років.

Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Надзвичайно важливою є не лише єдність з Європейським Союзом, а й той факт, що Україна стає сильним демократичним та сильним економічним партнером. Звичайно, нам потрібна підтримка. Але ми не просимо подачок. Ми говоримо, що ми є частиною демократичного світу. Ми — велика європейська країна", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що в країні змінюється система управління на різних рівнях, реформується сектор енергетики, інфраструктури, пенсійної системи, системи охорони здоров’я та освіти.

"Для полегшення ведення бізнесу, в тому числі іноземними компаніями, протягом останніх трьох з половиною років ми провели більшу дерегуляцію систем, ніж це було за останні 20 років – а саме скасували понад 700 обмежуючих нормативних актів", - додав прем’єр.

Також він зауважив, що суттєвим гальмом на шляху змін є "помилки минулого", і передусім – великий державний борг, накопичений в період з 2005 по 2013 рік. Цей борг потрібно відшкодовувати. І одночасно потрібно зберігати динаміку економічного підйому, підкреслив Гройсман.

"Ось чому нам потрібна підтримка міжнародної спільноти з метою збереження нашої позиції та продовження наших реформ. Те, що я особисто хотів би бачити, — це більш активна позиція наших партнерів щодо цих питань... Нам потрібні дешевші та ефективніші фінансові інструменти. За допомогою цих інструментів ми зможемо бути більш ефективними, зростати швидше і стати більш стабільним та міцнішим партнером", - наголосив прем'єр.

Читайте також: Кабмін виконав більше половини зобов’язань для траншу €500 мільйонів від ЄС

Як повідомляв Укрінформ, технічна місія МВФ 5-13 березня обговорить у Києві прогрес в українських реформах. Як заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, темою обговорення стануть події в економічній сфері та прогрес у запровадженні реформ, передбачених програмою Stand-By з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-