ЄС розглядає конкретні варіанти підтримки Азовського регіону - Порошенко

ЄС розглядає конкретні варіанти підтримки Азовського регіону - Порошенко

Укрінформ
Євросоюз за результатами візиту оціночної місії на Донбас розглядає варіанти конкретних заходів підтримки Азовського регіону.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на Раді регіонального розвитку Донецької області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Євросоюз за результатами візиту оціночної місії розглядає зараз варіанти конкретних заходів підтримки Азовського регіону... Програма Європейського Союзу для Сходу України – це програма відновлення і зміцнення миру та урядування вартістю 25 мільйонів євро. Це проект Європейського інвестиційного банку "Надзвичайна кредитна програма відновлення Сходу України" вартістю 200 млн євро, з яких вже затверджені - я наголошую, вперше - проекти Донецької області. Вони будуть профінансовані на 1 мільярд 700 млн гривень", - сказав глава держави.

Читайте також: Від плану Путіна постраждали передусім російськомовні — Порошенко

Він акцентував, що це є реакцією наших партнерів на агресивні дії Росії в акваторії Азовського моря.

Президент також підкреслив, що Україна порушує перед міжнародними партнерами питання постійної місії СММ ОБСЄ в Керченській протоці для моніторингу акваторії, оскільки перекриття Росією доступу комерційних суден до українських портів і окупація Азовського моря завдає значних збитків економіці приморських областей і України в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-