Росія не зможе вплинути на вибори шляхом загострення на Донбасі - Гербст

Росія не зможе вплинути на вибори шляхом загострення на Донбасі - Гербст

Ексклюзив
Укрінформ
Кремль не може використати фактор посилення збройної агресії, у тому числі ескалацію на морі, як інструмент впливу на результати президентських і парламентських виборів в Україні.

Таке переконання висловив у ексклюзивному коментарі Укрінформу екс-посол США в Україні, а нині директор Євразійського центру "Атлантичної Ради" Джон Гербст.

"Коротка відповідь на це – ні. Переважна більшість українського народу розуміє, що Москва чинить агресію проти України, і вони негативно ставляться до цього. І якщо так станеться (відбудеться новий виток агресії з боку РФ – ред.), це спричинить ще більше роздратування по відношенню до Москви", - зауважив колишній високопоставлений дипломат.

Коментуючи заяви Москви, що конфлікт у Керченській протоці був "спровокований" нинішньою владою в Києві, Гербст зауважив: "Так, вони (в Росії – ред.) це говорять, але люди в Україні здебільшого розуміють, що це кремлівська пропаганда".

Водночас, за його оцінками, під впливом російської дезінформації в Україні все ще перебуває частина населення, однак це "невелика частина українських виборців".

Читайте також: Екс-посол розповів, коли США дадуть Україні ще зброї та введуть більше санкцій проти РФ

Джон Едвард Гербст – американський кар'єрний дипломат, працював у Державному департаменті з 1979 року. Він був, у тому числі, генеральним консулом США в Єрусалимі, а також надзвичайним і повноважним послом США в Узбекистані (з 2000 по 2003 рр.) й Україні (2003-2006 рр.). Зараз він очолює Євразійський центр імені Діну Патрічіу при впливовому аналітичному центрі "Атлантична рада" США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-