МЗС направило ноту Ізраїлю щодо захисту прав українців

МЗС направило ноту Ізраїлю щодо захисту прав українців

Укрінформ
МЗС нещодавно надіслало ноту Державі Ізраїль щодо захисту прав громадян України.

Про це заявила речник МЗС Катерина Зеленко на брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Нещодавно ізраїльській стороні було передано ноту Міністерства закордонних справ України, у якій зазначено, що захист прав громадян України, включно під час їх короткотермінових закордонних поїздок та проживання за кордоном протягом тривалого терміну є одним із пріоритетів роботи Кабінету міністрів України, МЗС”, - сказала Зеленко.

За її словами, цим самим МЗС висловило прохання ізраїльській стороні надавати інформацію про законодавчу, нормативну базу, яка існує в Державі Ізраїль щодо недопущення нелегального працевлаштування іноземних громадян в Ізраїлі й відповідальності - адміністративної, цивільної, кримінальної - за виявлені факти незаконного працевлаштування іноземних громадян фізичними і юридичними особами Держави Ізраїль.

Зеленко підкреслила, що після нещодавніх випадків затримання українських громадян в аеропорту Ізраїлю українські дипломати інтенсифікували роботу з ізраїльськими партнерами з метою здійснення глибшого моніторингу ситуації із забезпечення прав українців, які здійснюють подорожі до Держави Ізраїль або намагаються працевлаштуватися там.

Так, вона нагадала, що 15 лютого в аеропорту “Бориспіль” 35 громадянам Ізраїлю було відмовлено у в’їзді на територію України через відсутність достатніх коштів або непідтвердження мети візитів, водночас у відповідь Ізраїль затримав цілий літак з України із 140 українцями на декілька годин.

Разом з тим речник МЗС зазначила, що у подальшому українська сторона буде оцінювати масштаб і характер порушення прав українців за кордоном і ступінь готовності урядів іноземних країн боротися з випадками порушення законодавства у процесі працевлаштування іноземних громадян, у даному випадку українців.

Читайте також: Ізраїль торік відмовив у в’їзді понад 3,5 тисячам українців – ДПСУ

“У разі, якщо іноземні уряди не будуть належним чином ставитися до боротьби з нелегальним винаймом працедавцями на роботу українських громадян, якщо права українських туристів і подорожуючих будуть на систематичному рівні порушуватися, ми будемо переглядати умови поїздок громадян, у тому числі доцільність збереження безвізового режиму для громадян тих країн, де права наших співвітчизників систематично порушують”, - додала Зеленко.

Як повідомлялося, за даними Державної прикордонної служби, торік українські прикордонники відмовили в перетині кордону 84 громадянам Ізраїлю, тоді як Ізраїль не пропустив на свою територію понад 3,5 тисяч українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-