БПП підтримує мовний законопроект

БПП підтримує мовний законопроект

Укрінформ
Парламентська фракція "Блок Петра Порошенка" буде підтримувати проект закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Про це в коментарі Укрінформу повідомив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко.

"Є позиція підтримувати, пройтися по всіх поправках, тому що дуже багато поправок від нашої фракції. Процедура буде повною, вона не може бути іншою", - сказав Березенко, уточнивши, що “близько трьох тисяч поправок вимагатимуть кропіткої роботи над їх розглядом".

Депутат прогнозує, що розгляд законопроекту займе як мінімум весь наступний пленарний тиждень.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у жовтні 2018 року ухвалила в першому читанні законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної", яким пропонується створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Читайте також: Рада планує розглянути "мовний" законопроект у другому читанні

5 лютого, відкриваючи десяту сесію, голова ВР Андрій Парубій зазначив, що парламент зможе перейти до розгляду законопроекту про мову у другому читанні вже наступного пленарного тижня, який розпочнеться 26 лютого.

Разом з тим 8 лютого в інтерв'ю телеканалу "Рада" спікер спрогнозував, що розгляд поправок до законопроекту про мову, підготовленого до другого читання, може тривати кілька днів. Також він заявив, що на розгляд парламенту впродовж пленарного тижня з 26 лютого до 1 березня не будуть виносити жодної ініціативи, поки Верховна Рада України не прийме рішення щодо закону про мову.

Парламентські фракції "Народний фронт" та "Батьківщина" теж заявили про підтримку "мовного" законопроекту. Натомість Опоблок заявляє, що законопроект 5670-д нібито суперечить Європейській мовній хартії. В НФ назвали такі заяви фейком.

На засіданні Погоджувальної ради 25 лютого Парубій зазначив, що депутати перейдуть до розгляду у другому читанні законопроекту в четвер, 28 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-