Парубій: Народні депутати у будь-якому разі сьогодні розглянуть “мовний” закон

Парубій: Народні депутати у будь-якому разі сьогодні розглянуть “мовний” закон

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій запевнив, що у четвер, 28 лютого, парламент обов'язково почне розгляд у другому читанні законопроекту 5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

На цьому спікер наголосив, відкриваючи ранкове пленарне засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нарешті ми сьогодні перейдемо до засади функціонування української мови як державної — фундаментального для Української держави та для українського народу закону. І хто планує блокувати трибуну та зривати засідання Ради, хочу вам повідомити сумну новину: вам нічого не вдасться. У будь-якому випадку ми сьогодні перейдемо до розгляду закону про функціонування української мови як державної", - сказав Парубій.

Відповідно до порядку денного, розгляд законопроекту 5670-д має розпочатися на початку вечірнього пленарного засідання, після 16:00.

Водночас спікер підкреслив, що попереду — важливий день і висловив переконання, що робота парламенту буде в четвер продуктивною. Зокрема Парубій акцентував на важливості розгляду проекту постанови 10020 "Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів".

"У нас на порядку денному — надзвичайно важливі питання. Я переконаний, сьогодні ми маємо розглянути проект постанови про попередній звіт тимчасової слідчої комісії для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів. Я вважаю, це питанням честі нашого парламенту", - зауважив голова ВР.

Також, за його словами, серед важливих питань порядку денного у четвер — низка питань, які стосуються міжнародних відносин, зокрема йдеться про кілька ратифікації між урядами України та Держави Катар.

Читайте також: Рада планує розглянути "мовний" законопроект у другому читанні

Окрім того, на розгляд парламенту пропонуються питання щодо внесення змін до Державного бюджету. Спікер пояснив, що вони передбачають фінансування місцевих громад. "Я впевнений, що в залі всі розуміють важливість цього закону", - сказав Парубій.

Як повідомлялося, ранкове засідання у четвер почалося з продовження розгляду в другому читанні проекту закону №3665 “Про медіацію”. Напередодні зі 396-ти поправок депутати розглянули 118.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-