Комар носа не підточить: Порошенко обіцяє новий закон про незаконне збагачення

Комар носа не підточить: Порошенко обіцяє новий закон про незаконне збагачення

Оновлено
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко відразу після оприлюднення рішення Конституційного Суду дасть доручення терміново розробити і подати до парламенту новий законопроект про покарання чиновників за незаконне збагачення.

Про це він заявив під час засідання Ради регіонального розвитку Запорізької області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щойно рішення (КСУ — ред.) буде оприлюднено, щойно ми з ним ознайомимося, негайно дам доручення терміново з урахуванням висновків Конституційного Суду підготувати та внести до Верховної Ради, а я визначу його як невідкладний, законопроект про передбачення покарання для чиновників за незаконне збагачення. Нова редакція статті буде виписана так, що комар носа не підточить”, - зазначив Порошенко.

Він нагадав, що у вівторок було поширено інформацію про рішення Конституційного Суду щодо скасування статті Кримінального кодексу за незаконне збагачення. І хоча цього рішення ще ніхто не бачив, та й офіційного підтвердження цьому поки що немає, проте ця інформація “отримала негативну реакцію в соціальних мережах”.

Президент наголосив, що не коментуватиме судові рішення, оскільки це окрема гілка влади і він не хоче, аби такі коментарі сприймалися як політичний тиск на суд.

Водночас, він зауважив, що є одним із авторів антикорупційного законодавства і переконаний, що вилучення окремих його частин може спричинити “руйнацію”.

“Я є одним із авторів антикорупційного законодавства — ключові закони, які були ухвалені протягом останніх років, або розроблені, або підписані мною. Антикорупційне законодавство є цілісним, і впевнений, що неможливо вихоплювати окремі фрагменти з нього — це може призвести до руйнації”, - підкреслив Порошенко.

Читайте також: Луценко каже, що стаття про незаконне збагачення була “мертвою”

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого з’явилася інформація, що Конституційний Суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає притягнення до відповідальності за незаконне збагачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-