Грібаускайте вітає закріплення курсу на ЄС і НАТО в Конституції України

Грібаускайте вітає закріплення курсу на ЄС і НАТО в Конституції України

Укрінформ
Президент Литви Даля Грібаускайте привітала ухвалення змін до Конституції України щодо закріплення курсу на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Про це вона заявила на спільній прес-конференції з президентами Польщі та України Анджеєм Дудою і Петром Порошенком у Любліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вітаю і підтримую те, що Україна прийняла зміни до Конституції, спрямовані на євроатлантичну і європейську інтеграцію. Це також є заслугою пана Президента Порошенка. Для нас, європейців, дуже важливо бачити і знати, що Україна залишається на шляху, за який варто боротися. І ми підтримуємо Україну на цьому шляху", - сказала Грібаускайте.

У цьому контексті вона зазначила, що міжнародна литовсько-польсько-українська бригада була створена, щоб продемонструвати всім, що ми розуміємо свої можливості і можемо допомагати Україні різними способами.

"Ми не тільки навчаємо один одного, ми також вчимося боронити свої держави", - акцентувала Президент Литви.

Читайте також: Президенти України, Литви і Польщі обговорили "азовські" санкції проти РФ

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого набув чинності Закон "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)".

Верховна Рада ухвалила закон 7 лютого 334-голосами, 19 лютого документ підписав Президент Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-