В уряді заявляють, що Угорщина гальмує

В уряді заявляють, що Угорщина гальмує "мовні" рекомендації Венеційської комісії

Укрінформ
Різкі заяви офіційних представників Угорщини щодо "напівфашистського" українського закону про освіту не сприяють готовності народних депутатів ухвалювати розроблені урядом законодавчі зміни щодо продовження терміну впровадження мовної статті згідно з рекомендаціями Венеційської комісії.

Про це заявила під час спілкування з журналістами у п'ятницю, 22 лютого, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми весь час займаємо позицію готовності до діалогу. Ми взяли на себе зобов'язання виконувати рішення Венеційської комісії щодо продовження терміну впровадження ст. 7 освітнього закону і працюємо з народними депутатами над тим, щоб Верховною Радою були ухвалені ті зміни, які були подані урядом, або новий невеликий точковий законопроект. Тоді, я думаю, маніпуляція з аргументами щодо неготовності Києва до діалогу буде повністю знівельована. А отакі різкі заяви вочевидь не сприяють тому, щоб наші народні депутати з готовністю підтримували якісь зміни. Якщо Угорщина вважає, що в такий спосіб, таким тиском можна добитися позитивного результату, то, на жаль, вона добивається протилежного", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Помпео закликав Угорщину підтримувати Україну у протистоянні агресії РФ

Віце-прем'єр-міністр зауважила, що ця проблема в наших взаєминах не є новою, а Угорщина, на жаль, зайняла неконструктивну позицію до певної міри шантажу і блокування проведення Комісії Україна-НАТО на високому рівні. Водночас вона відзначила, що члени Альянсу допомагають нам знайти формулу, щоб такий діалог України з НАТО все ж таки відбувався.

У цьому контексті Климпуш-Цинцадзе нагадала, що тиждень тому міністр оборони України Степан Полторак брав участь у неформальному сніданку з усіма іншими міністрами оборони країн-членів Альянсу в Брюсселі під час їхньої міністерської зустрічі.

"Інші формули також були знайдені у спільній взаємодії між країнами Альянсу і Україною та Грузією. Тож цей шантаж, слава богу, не вдається Угорщині повною мірою", - акцентувала віце-прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш назвав "напівфашистським" український закон про освіту і заявив, що Угорщина продовжує наполягати на внесенні змін у нього, мотивуючи це порушенням прав нацменшин нинішньою українською владою, з якою Угорщина "не змогла спілкуватися".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-