Порошенко і Гутерреш домовилися про візит заступника Генсека ООН в Україну

Порошенко і Гутерреш домовилися про візит заступника Генсека ООН в Україну

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко і Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш домовилися про візит в Україну заступника Генсека з політичних питань. 

Мета візиту - продовжити зусилля зі звільнення українських заручників і почати діалог з підготовки миротворчої місії ООН на Донбасі, заявив у середу заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв у коментарі журналістам у місті Саут-Баунд-Брук, Нью-Джерсі, США.

«Була пропозиція використати так звані «Добрі послуги» з боку Генсекретаря. Ця пропозиція була з інтересом вислухана», - відповів Єлісєєв на питання кореспондента Укрінформу щодо результатів зустрічі Президента України з Генсеком ООН.

Він пояснив, що під час зустрічі Президент передав листи звернення від родичів і всіх українців з вимогою негайно безумовно звільнити українських моряків і вчергове звернувся до Генсека ООН з проханням використати повноваження, надані статутом ООН, для виконання цієї гуманітарної місії.

«Друге, це, звісно, направлення так званої технічної оціночної місії секретаріату ООН на Донбас для того щоб підготувати пропозиції щодо параметрів можливої миротворчої операції. Президент чітко заявив : у повноваженнях Генерального секретаря є така можливість, для цього не потрібна згода будь-якої країни члена ООН або постійного члена ради безпеки».

Читайте також: Вашингтон пригрозив Росії новими санкціями через її агресію проти України

Єлісєєв додав, що сподівається на зрушення цього питання.

«Зокрема домовлено про візит в Україну найближчим часом заступника генсекретаря з політичних питань для того щоб уже почати цей діалог», - пояснив він.

Водночас заступник голови адміністрації Президента поки не назвав дату можливого візиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-