Крим і Донбас стали прелюдією до гібридної війни Москви проти ЄС і НАТО — Президент

Крим і Донбас стали прелюдією до гібридної війни Москви проти ЄС і НАТО — Президент

Укрінформ
Анексія Російською Федерацією Кримського півострова та окупація частини території Донбасу стали прелюдією до гібридної війни Кремля проти Європейського Союзу, НАТО та всього демократичного світу.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час виступу на засіданні Верховної Ради у зв’язку з п’ятою річницею від початку збройної агресії Російської Федерації проти України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Анексія Криму й окупація частини території Донбасу стали прелюдією до гібридної війни Москви не тільки проти України, але гібридної війни Москви проти Європейського Союзу, у тому числі Польщі, проти США, проти НАТО, проти країн Балтії та, врешті-решт, проти всього демократичного і цивілізованого світу", - підкреслив Порошенко.

Читайте також: За 5 років Путін не добився в Україні жодної цілі, тактично ми вже виграли — Порошенко

Він зазначив, що герої Революції Гідності, українські воїни боронили і обороняють східні рубежі Європи від навали, яка загрожує знищенням свободи і демократії, верховенства права і поваги до людської гідності.

"Цю війну Москва розпочала тому, що у нас тут, у Києві, на Європейському Майдані, вже програла цивілізаційну битву за Україну. Той бліцкриг, на який розраховувала Москва, захлинувся. Плани розшматувати нашу державу провалилися, але за це було заплачено високу ціну", - зазначив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-