Гройсман заявляє, що в нього немає конфлікту з Коболєвим

Гройсман заявляє, що в нього немає конфлікту з Коболєвим

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що в нього немає конфлікту з Головою правління НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим.

Про це сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман в інтерв'ю виданню Ліга.net.

"У мене немає конфлікту з представником державної компанії. Це неможливо", - сказав Гройсман, відповідаючи на запитання щодо можливого конфлікту з Коболєвим.

Коментуючи судовий позов Нафтогазу до Кабміну від жовтня 2018 року про компенсацію більше 6 млрд грн, Гройсман зауважив: " Те, що Нафтогаз хоче продавати газ населенню по 12 000, а не по 8500, а я це не підтримую, - це не конфлікт, а моя позиція. Ні, і ще раз ні! І не треба на неї ображатися".

Крім того Гройсман зауважив, що "декому хочеться", щоб Нафтогаз був повним монополістом.

"Вони хочуть контролювати газ від свердловини до конфорки. Це - не ринковий підхід. Нафтогаз має стати лише однією з компаній, що продають газ населенню. Нехай ще французи чи норвежці продають", - сказав прем'єр.

Також Гройсман наголосив, що вважає основними цілями роботи газової галузі України нарощування видобутку, демонополізацію ринку та успішні перемовини щодо транзиту палива. Він додав, що здатністю досягати ці цілі має вимірюватися реальна ефективність керівництва Нафтогазу.

Читайте також: Наглядова рада "Нафтогазу" відчуває політичний тиск - Коболєв

Як повідомлялося, у жовтні 2018 року НАК "Нафтогаз України" та його дочірня компанія АТ "Укргазвидобування" подали судові позови проти Кабінету міністрів. Нафтогаз вимагає в уряду 6,6 млрд грн, мотивуючи це тим, що уряд не передбачив механізму і джерел компенсації збитків, завданих у четвертому кварталі 2015 року через виконання спецозобов'язань з постачання газу населенню. Укргазвидобування вимагає 56,8 млрд грн за те, що, виконуючи спецзобов'язання, втратило можливість вільно продавати газ за ринковими цінами.

Для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, відповідно до статті 11 Закону України "Про ринок природного газу", уряд поклав на НАК "Нафтогаз України" спеціальні обов'язки із постачання газу. Відповідно до цього положення, ціна газу з ПДВ, але без постачання, з 1 листопада 2018 року становить 7482,61 грн за 1 тис. кубометрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-