У Європі агресію РФ проти України й досі сприймають як драматичне кіно - Клімкін

У Європі агресію РФ проти України й досі сприймають як драматичне кіно - Клімкін

Укрінформ
Російська агресія проти України ще й досі сприймається багатьма у Європі лише як драматичне кіно.

Про це написав у Facebook міністр закордонних справ України Павло Клімкін за підсумками триденної Мюнхенської безпекової конференції, що завершилася сьогодні.

"Російська агресія проти України ще досі сприймається багатьма як драматичне кіно, яке вони дивляться із своєї комфортної диванної реальності. ... Але хороша новина полягає у тому, що дедалі більше стає тих, хто усвідомлює, що далі так тривати не може — з Росією потрібно щось робити. А з комфортної спостережної позиції це точно не зробиш", - зауважив він.

За словами глави МЗС, остаточної відповіді, що і як потрібно робити, поки що немає, так само як немає відповіді, як протистояти тенденції, що світ стає все більш небезпечним. Проте розуміння щодо джерела цієї небезпеки є майже у всіх, констатував Клімкін.

"Трансатлантична спільнота та Європа ще оцінять значення України і наш внесок у глобальну безпеку та стабільність. І все більше готові це обговорювати. Це, насправді, для мене головний висновок цьогорічного Мюнхена", - зауважив український міністр.

За його словами, далі він їде до Брюсселя, де 18 лютого відбудеться зустріч міністрів закордонних справ Євросоюзу. "Усі у ЄС прекрасно розуміють, що вчинивши відкриту агресію проти наших кораблів у Азовському морі і захопивши українських моряків, Росія вкотре показала, що ні перед чим не зупиниться, якщо на кону стоятимуть її економічні або політичні інтереси. Якщо сама не зупиниться, то її потрібно зупинити", - зазначив Клімкін.

Читайте також: У Мюнхені провели акцію на підтримку українських політв'язнів

Очільник українського МЗС висловив сподівання, що під час нещодавніх візитів його колег із низки країн до Маріуполя вони отримали яскраву картину того, наскільки маніакально РФ намагається знекровити Приазов‘я.

"Дуже легко уявити, що може відбутися у Балтійському регіоні, якщо Кремль раптом вирішить захистити свій Nord Stream 2. Тому відповідь Європи має бути жорстка: санкції, протидія "Північному потоку 2" та звільнення українських військовополонених моряків. І в той же час "м’яка" - допомога українському Півдню та Донбасу, який страждає від російської агресії. Але однаково відчутна для РФ. Над цим і будемо працювати", - наголосив Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-