Росія може почати

Росія може почати "балтійську кризу" через Nord Stream 2 - Порошенко

Укрінформ
Якщо Україна перестане захищати свій суверенітет, територіальну цілісність, безпеку та демократію в центрі Європи, “ми станемо на коліна перед агресором”.

Таку заяву зробив Президент України Петро Порошенко сьогодні під час панельної дискусії «Безпека у Східній Європі» в рамках Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє сайт голови держави.

“Це абсолютно нова реальність. Ми маємо навчитися жити в цій реальності та розуміти, якщо не буде єдності та солідарності, агресор може піти набагато далі”,- підкреслив Порошенко, коментуючи російську агресію (в тому числі - у Керченській протоці та Азовському морі), захоплення в заручники українських моряків, економічну агресію, включаючи й питання “Північного потоку-2”, втручання РФ у вибори в Україні тощо.

«Мене дуже бентежить, коли я чую, як деякі кажуть, що Україна та Росія повинні припинити стріляти. Якщо Росія припинить стріляти, буде мир. Якщо Україна припинить стріляти, не буде України», - наголосив Порошенко.

Також він підкреслив: “Якщо ми перестанемо захищати наш суверенітет, нашу територіальну цілісність, безпеку та демократію в центрі Європи в ХХІ ст., ми станемо на коліна перед агресором”.

Читайте також: Глава міноборони Польщі - про Nord Stream 2: РФ озброюється за гроші Заходу

За його словами, сьогодні світ має дати колективну відповідь на те, що треба робити з безпекою. “Хочу нагадати, що атака на українські кораблі в Керченській протоці має дуже цікаве пояснення з боку Росії: вони захищають Керченський міст. Уявіть російську атаку в Балтійському морі з метою захисту “Північного потоку-2” через декілька років. Треба мати значно кращу координацію наших дій”, - підкреслив Порошенко.

Як повідомлося, Президент України Петро Порошенко 15-16 лютого перебуває з робочим візитом у Німеччині та бере участь ювілейній 55-й Мюнхенській безпековій конференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-