Треба працювати над впровадженням Мінська – Меркель

Треба працювати над впровадженням Мінська – Меркель

Укрінформ
До виконання умов Мінських угод іще далеко, але потрібно продовжувати працювати над цим.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки в суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До розв’язання (конфлікту - ред.) нам іще далеко. І ми повинні неодмінно працювати далі", - сказала Меркель.

Вона нагадала, що анексія Криму в березні 2014 року стала однозначним порушенням міжнародного права. Потім була атака на схід України. Крихку стабільність вдалося встановити завдяки Мінським домовленостям. Втім, як підкреслила канцлер, відчутного результату Мінських угод, започаткованих Нормандською четвіркою (Німеччина, Франція, Україна та Росія), поки досягти не вдалося.

Загалом, за словами канцлера, відносини з Росією – це тема, яка займає дуже багато її робочого часу, та не тільки її. Вона піддала різкій критиці багаторічне порушення Москвою угоди про РСМД, що призвело до припинення його дії, яке матиме багаторічні наслідки.

Читайте також: Росія щодня порушує Мінські домовленості — Волкер

Як повідомляв Укрінформ, у МЗС України 12 лютого заявили, що розгортання миротворчої місії ООН допоможе розблокувати процес виконання мінських домовленостей, які Росія продовжує демонстративно порушувати. У зв'язку з цим Україна продовжує працювати з партнерами, аби започаткувати миротворчу операцію, головною метою якої було б забезпечення безпеки людей та сприяння вирішенню конфлікту

Вимоги до Росії виконувати свої зобов'язання за мінськими домовленостями — це один з ключових елементів позиції наших партнерів, у тому числі членів Ради безпеки ООН, стосовно врегулювання конфлікту, — підкреслили у МЗС.

Фото: MSC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-