Суд заблокував створення ще одного клону Опоблоку

Суд заблокував створення ще одного клону Опоблоку

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва залишив у силі заборону на перейменування політичної партії «Партія миру та розвитку» на «Опозиційний блок – Партія миру та розвитку».

«Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши клопотання представника партії «Опозиційний блок – Партія миру та розвитку» про скасування заходів забезпечення позову в адміністративній справі щодо реєстраційних дій стосовно зміни назви політичної партії «Партія миру та розвитку» на «Опозиційний блок – Партія миру та розвитку», ухвалив – відмовити партії «Опозиційний блок - Партія миру та розвитку» в задоволенні заяви про скасування заходів забезпечення позову», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, суд не погодився з поясненнями представника партії «Опозиційний блок – Партія миру та розвитку», що ухвала про забезпечення позову є втручанням суду у діяльність даної політичної партії як учасника виборчого процесу. На думку суду, дана справа не впливає на виборчий процес.

У суді підкреслили, що «ані позивач, ані відповідачі не є суб’єктами виборчого процесу». (Відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України, учасниками виборчої справи в адміністративному суді є виборча комісія, кандидат на посаду Президента України, партія (блок) – суб’єкт виборчого процесу, виборець). Водночас предметом розгляду є саме рішення державного реєстратора про реєстрацію змін до установчих документів та відомостей про політичну партію.

Також суд відхилив доводи заявника, що назви партій «Опозиційний блок – Партія миру та розвитку» та «Опозиційний блок» не збігаються, а пересікаються лише в її частині. На думку суду, дані доводи стосуються предмету доказування у справі (і не стосуються розгляду заяви про забезпечення позову) та будуть оцінені судом під час прийняття рішення по суті позовних вимог.

У прес-службі відомства нагадують, що ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 17 січня 2019 року зупинено рішення державного реєстратора щодо внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань у частині реєстрації змін до установчих документів політичної партії «Партія миру та розвитку», що пов’язані зі зміною назви даної політичної партії на «Опозиційний блок – Партія миру та розвитку».

Читайте також: Опоблок майже всією фракцією голосував проти курсу на ЄС і НАТО

Своє рішення суд обґрунтував тим, що державний реєстратор не переконався у тому, що нова назва політичної партії «Партія миру та розвитку» не відтворює повністю найменування іншої, раніше зареєстрованої політичної партії «Опозиційний блок».

Наразі в Єдиному реєстрі громадських формувань містяться дані про політичну партію «Опозиційний блок», у керівництві - Юрій Бойко, Борис Колесніков, Вадим Новинський, Сергій Льовочкін; партія «Опозиційний блок – Партія миру та розвитку», голова - Віталій Кисіль, якого українські ЗМІ називають співробітником Метінвеста (головний акціонер — СКМ Ахметова); партія “Всеукраїнський опозиційний блок”, голова - Володимир Заклецький, якого преса пов’язує з Юрієм Вілкулом; та партія “Опозиційна платформа — за життя”, серед керівників якої єдиний реєстр згадує Віктора Медведчука, Сергія Боголюба та Вадима Рабіновича.

Представники “опоблоків” у заявах для ЗМІ звинувачують один одного у “крадіжці” бренду та намірах створити конкурентам перешкоди на виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-