Справа Гандзюк: заступник голови Херсонської ОДА написав заяву про відсторонення

Справа Гандзюк: заступник голови Херсонської ОДА написав заяву про відсторонення

Укрінформ
Заступника голови Херсонської обласної держадміністрації Євгена Рищука за його власною заявою відсторонено від виконання обов'язків на час слідства у справі про вбивство Катерини Гандзюк.

Про це голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв повідомив у Facebook.

"Погодив Євгену Рищуку його заяву про тимчасове відсторонення на час розслідування справи щодо вбивства Катерини Гандзюк", - йдеться у повідомленні.

Гордєєв висловив впевненість, що його заступнику нічого приховувати і що той налаштований на максимальне сприяння і відкритість під час слідства.

Як повідомляв Укрінформ, сам Андрій Гордєєв після заяви батька загиблої Катерини Гандзюк про причетність керівництва ОДА та облради до вбивства його дочки відкинув звинувачення на свою адресу. Він закликав генпрокурора, голову СБУ та міністра внутрішніх справ перевірити викладені у зверненні Віктора Гандзюка факти і в разі їх неправдивості знайти тих, хто спонукав батька Катерини Гандзюк до "інформаційної провокації".

Сьогодні генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Минулого тижня Херсонська облорганізація ВО "Батьківщина" виключила Мангера з членів партії.

Читайте також: Голові Херсонської облради оголосили підозру в організації вбивства Гандзюк — Луценко

Раніше батько Катерини Гандзюк, виступаючи на засіданні Тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування вбивства активістки, заявив, що підозрюваний в організації вбивства кримінальний авторитет Олексій Левін (Москал) співпрацює з головою Херсонської облради Мангером та головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим та його заступником Євгеном Рищуком.

Співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою. Вона отримала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. 4 листопада Гандзюк померла.

Фото: Facebook 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-