Геращенко: Ми вимагаємо від Москви віддати Януковича для відбування покарання

Геращенко: Ми вимагаємо від Москви віддати Януковича для відбування покарання

Укрінформ
Київ вимагає від Москви передати Віктора Януковича Україні для відбування покарання за вчинені злочини.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко у Facebook, коментуючи пропозицію засудженого за держзраду екс-президента України Віктора Януковича бути переговорником між Україною та Росією у питанні звільнення полонених.

"Ми вимагаємо від Москви передати Януковича Україні для відбування покарання за злочини - зраду Батьківщини. Й чекаємо від Путіна, а не лохів - шавок негайного вирішення питання заручників. В Путіна, а не лохів ключі від тюрем і камер з українськими моряками, політв‘язнями і заручниками. Шавки викликають просто огиду", - написала вона.

За її словами, Янукович, який "підігрує своїм фіглярством сценаріям Кремля, не в переговори має гратися, а відповідати за зраду". "Нам немає про що просити в Януковича, якого зневажають й у Києві, у Львові, й у його рідному Донбасі як втікача і зрадника", - наголосила Геращенко.

Читайте також: Інтерпол більше не розшукує Януковича — ГПУ

Вона також зауважила, що ще влітку прогнозувала спробу Росії розіграти чутливу і важливу тему заручників напередодні виборів, і нагадала, що Президент України Петро Порошенко влітку двічі говорив з Путіним щодо заручників. "Ми готові негайно передати РФ всіх засуджених росіян - терористів, яких РФ і Путін не визнають і про яких забули. Президент і його команда робили ці пропозиції десятки раз. В тюрмі українців тримає Путін, а не його приручені й приготовані шавки. Від Путіна вимагаємо негайного звільнення заручників, політв‘язнів і військовополонених", - написала Геращенко.

Як повідомлялося, засуджений за держзраду екс-президент України Віктор Янукович у середу на прес-конференції в Москві запропонував себе у якості переговорника між Україною та Росією у питанні звільнення полонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-