Інтерпол більше не розшукує Януковича — ГПУ

Інтерпол більше не розшукує Януковича — ГПУ

Укрінформ
Інтерпол зняв екс-президента України Віктора Януковича з розшуку.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Так, його немає в базах розшуку Інтерполу, оскільки Інтерпол вважає, що це політичне переслідування, і зняв Януковича з розшуку. Його немає в базах Інтерполу", - сказала Сарган.

Раніше на прес-конференції у Москві Янукович заявив, що може поїхати у будь-яку країну світу і що його немає в базах даних Інтерполу.

Водночас він не відповів на запитання про те, на якій юридичній підставі він перебуває на території Росії.

Раніше прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков не зміг відповісти журналістам, на якій підставі Янукович довго перебуває на території РФ, з огляду на те, що міграційне законодавство передбачає лише 90-денний термін безвізового перебування. "Питання цікаве, мені потрібно уточнити", - сказав він, додавши, що не думає, що на Януковича поширюється відповідна норма закону.

Читайте також: Янукович не каже, у якому статусі живе у Росії

Як повідомляв Укрінформ, Оболонський суд Києва 24 січня визнав винним Януковича у державній зраді та засудив до 13 років позбавлення волі - строк відбування покарання рахуватиметься з часу його затримання. Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без зміни накладений в межах провадження арешт на майно. Оголошення вироку тривало близько 8 годин.

Генеральний прокурор Юрій Луценко пізніше заявив, що ГПУ не подаватиме апеляцію на вирок Януковичу за держзраду, аби зосередитись на інших його злочинах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-