Парубій закликає депутатів не зволікати з призначенням виборів у місцевих громадах

Парубій закликає депутатів не зволікати з призначенням виборів у місцевих громадах

Укрінформ
Андрій Парубій пропонує парламенту у вівторок розглянути питання щодо призначення позачергових виборів у місцевих громадах.

Про це спікер заявив під час засідання Погоджувальної ради у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я нагадую усім фракціям про ще один борг: у нас назбиралася величезна кількість призначень позачергових виборів. Комітет опрацював і вибрав з них близько 30, які не мають жодних застережень. І у мені є величезне прохання, щоб, не відтягуючи, можливо завтра, після блоку національної безпеки і оборони, поставити призначення позачергових виборів і проголосувати, бо це великий обов’язок Верховної Ради», - сказав Парубій.

Водночас, спікер не виключає, що в залі засідань парламенту при розгляді цього питання виникнуть суперечки та дискусії, тому він закликав парламентаріїв відсунути їх у бік, і дати місцевим громадам провести вибори.

«Якщо ніхто не буде заперечувати, щоб ми після блоку національної безпеки і оборони, поставили питання призначення виборів, то його розгляд реально займе до 20-ти хвилин», - уточнив голова ВР.

Читайте також: Курс до ЄС та НАТО: Парубій нагадує, що у четвер потрібні 300 голосів

Як повідомляв Укрінформ, 23 грудня 2018 року пройшли перші вибори депутатів і очільників сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад у 78 ОТГ. Загалом ЦВК призначила перші місцеві вибори в 125 об'єднаних територіальних громадах, але частина з них не відбулася через введення воєнного стану у 10 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-