Курс до ЄС та НАТО: Парубій нагадує, що у четвер потрібні 300 голосів

Курс до ЄС та НАТО: Парубій нагадує, що у четвер потрібні 300 голосів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій пропонує парламенту розглянути у другому читанні президентський законопроект про внесення змін до Конституції щодо стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в ЄС і НАТО.

Про це спікер заявив під час засідання Погоджувальної ради у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На четвер пропоную розглянути, на моє переконання, один із ключових законопроектів - це внесення змін до Конституції з приводу стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО. Хочу наголосити, це буде заключне, третє голосування, яке потребує 300 голосів, і тому звертаюся до усіх фракцій щодо максимальної відповідальності: це принципове питання і це важливо і для позиціювання України і доведення незворотності нашого шляху до ЄС і НАТО. Я буду пропонувати, щоб ми у четвер розпочали нашу роботу зі змін до Конституції щодо курсу на ЄС і НАТО», - зазначив Парубій.

Водночас Голова ВР нагадав, що Рада має розглянути також і питання про внесення змін до Конституції України щодо перейменування Дніпропетровської області.

Читайте також: Рада планує 7 лютого закріпити у Конституції курс на ЄС і НАТО

«Також наступне питання, яке є, яке ми не завершили попереднього разу, це проект закону про внесення змін до статті 133 Конституції України щодо перейменування Дніпропетровської області. Хочу наголосити, що ми маємо два законопроекти: один - внесений Президентом щодо назви Дніпро. і другий, депутатський, - стосовно Січеславської області. Попереднього разу ми не змогли об’єднати зал. Цього разу ми зможемо обидві пропозиції розглянути, провести рейтингове голосування і ту назву, яка матиме більшу підтримку, я думаю, ми зможемо об’єднатися, і відправити її до Конституційного суду», - додав Парубій.

Як повідомлялося, 22 листопада 2018 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №9037 про внесення змін до Конституції щодо курсу України на вступ у ЄС і НАТО. Законопроект підтримали 311 парламентаріїв.

Щодо законопроекту про перейменування Дніпропетровської області на Січеславську, то Верховна Рада 20 листопада провалила голосування за направлення його до Конституційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-