Розвивати Приазов’я допоможуть європейські партнери — Гройсман

Розвивати Приазов’я допоможуть європейські партнери — Гройсман

Фото
Укрінформ
В Україні з 27 січня до 2 лютого працюватиме місія Європейського Союзу, мета якої – оцінити можливості спільної реалізації низки проектів інфраструктурного розвитку Приазов’я.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спеціальної наради, повідомляє Урядовий портал.

"Питання Азовського моря стало особливо актуальним, коли росіяни почали блокувати наші порти і, відповідним чином, блокувати наші економічні можливості. Ми домовилися, в тому числі, під час останнього засідання Ради Асоціації з ЄС (в грудні у Брюсселі), що наші партнери спільно з нами допоможуть нам реалізувати низку інфраструктурних проектів", – сказав Гройсман.

Гройсман провів нараду з питань реалізації проектів інфраструктурного розвитку Приазов'я / Фото: Мусієнко Владислав

Він зазначив, що таких проектів зараз шість. Серед них – будівництво автодороги Запоріжжя – Маріуполь та електрифікація і модернізація кількох залізничних ділянок, в тому числі – Комиш-Зоря – Волноваха. Виконання поставлених завдань, за словами глави уряду, цілком вписується в загальнодержавні інфраструктурні програми, відповідає цілям промислового розвитку і сприятиме економічному розвитку регіону Азовського моря.

Читайте також: ЄС у лютому обговорить “азовські” санкції проти Росії — ЗМІ

Глава уряду нагадав, що візит місії Євросоюзу був однією з тем його перемовин з керівництвом ЄС та керівництвом уряду Німеччини. Візити до Берліна та Брюсселя відбулися наприкінці минулого року, і ситуація в Азовському морі обговорювалася тоді на найвищому політичному рівні.

"Відповідно до наших домовленостей, місія приїжджає 27 січня і працюватиме до 2 лютого. Треба системно попрацювати і продовжити реалізацію стратегічного завдання – оновлення України і Азовського регіону", – сказав Гройсман.

Він доручив міністру інфраструктури Володимиру Омеляну та керівнику "Укравтодору" Славоміру Новаку зустрітися з місією і забезпечити умови роботи фахівців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-